Autoverzekering

Wanneer je net het rijbewijs hebt gehaald kun je vaak nog geen auto betalen. Het betalen van een auto is namelijk maar een klein gedeelte van het geheel, u dient namelijk ook rekening te houden met diverse kosten als onder andere wegenbelasting, een autoverzekering en het eventuele onderhoud van het voertuig.


Sommige van deze kosten zijn verplicht, andere kosten voor de auto zijn optioneel.

Waarom een autoverzekering afsluiten?

Naast dat een autoverzekering wettelijk verplicht is, kunt u met een rustiger gevoel het verkeer betreden. Elke weggebruiker heeft hierdoor de zekerheid dat eventuele schade aan uw auto vergoedt kan worden. Bovendien is schade bij een Allrisk dekking aan het eigen voertuig ook gedekt, hierdoor betaald u alleen voor het eventuele eigen risico en is het mogelijk de rest te claimen bij de verzekeraar. Daarnaast kunt u optioneel kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen waardoor u nog beter gedekt bent.

Dekkingen

Een autoverzekering dient als financiële steun wanneer u betrokken raakt bij een ongeval. Hierdoor is het mogelijk eventuele schade te claimen bij de verzekeraar. Welke schades precies geclaimd kunnen worden bij de verzekeraar is afhankelijk van de door u gekozen dekking. U heeft doorgaans de keuze uit drie verschillende dekkingen. Het verschil tussen deze dekkingen zit vooral in de voorwaarden, maar daarnaast is er natuurlijk ook een groot prijsverschil aanwezig. Uw premie wordt namelijk bepaald op basis van een aantal factoren als onder andere de dekkingsvorm, maar ook tevens uw autowaarde. Bereken autowaarde om de waarde van uw voertuig vast te kunnen stellen, dit is van belang voor onder andere uw autoverzekering

Vergelijken

Wanneer je een autoverzekering af gaat sluiten is het slim om te gaan vergelijken. Autoverzekeringen vergelijken hoort bij het afsluiten, aangezien u natuurlijk zo’n goedkoop mogelijke verzekering wilt afsluiten uw voertuig. Het betalen van premie voor de autoverzekering is namelijk voor niemand een pretje. Bij het afsluiten van een autoverzekering is echter belangrijk dat je niets alleen let op de prijs van de verzekering, maar ook op de naam van de verzekeringsmaatschappij en de voorwaarden die de verzekeraar hanteert. In uw polis ziet u direct welke voorwaarden precies gehanteerd worden en op deze manier komt u achteraf niet voor vervelende verassingen te staan.